CRI-MAN Hygienizing Biocell
Innovatív almozó rendszer kötetlen tartás esetén
Előnyök
- Költséghatékony
- Mindennapos használatra tervezve
- Ellenálló minőségű
- Könnyen használható
- Jobb, gazdaságosabb hígtrágya kezelés
- Nincs több tárolási igény
- Különösen minimalizált külső méretek
Megbízható minőség
A készülék elektronikus vezérlése biztosítja a trágya higiénikussá tételét a pasztörizálási folyamat révén.
Pénzügyi megtakarítás
Ha a hagyományos alom (szalma, homok, fűrészpor) helyett a HBC-vel higiénikussá tett trágya-szilárd fázissal almoz, akkor ez a befektetése néhány év alatt igazoltan meg fog térülni.
Könnyen használható
A gépet egyszerűen össze lehet szerelni és a felhasználóbarát vezérlésének köszönhetően a kezelése is könnyű.
Távvezérlés lehetősége
A gép asztali számítógépről működtethető (vezérelhető többek között a hőmérséklet, a tömeg, a kiadagolt anyag, a riasztások listája).
Jobb és gazdaságosabb trágyakezelés
A kezelendő trágya mennyisége csökken, mivel már nincs jelen a hagyományos almozó anyag. Naponta állítja elő a higiénikus száraz fázist, így nincs szükség azok tárolására, mint eddig a hagyományos almozásnál.
Kompakt, könnyen szállítható méret
A többi hasonló rendszerhez képest e készülék külső méretei meglehetősen kicsik.
Moduláris felépítésének köszönhetően akár egy 20 lábas konténerben is szállítható.
A bio szárítás, ill. bio stabilizálás a HBC készülék belsejében történik a következő módon:
A tehéntrágyában levő szerves anyagok a jelen levő oxigén hatására létrejövő aerob folyamat révén biológiai bomlásnak indulnak. A folyamat erősen exoterm, és a keletkező hő a trágya fertőtlenítésére és a benne levő víz elpárologtatására hasznosítódik. Az exoterm folyamat során a készülékben a trágya legalább 60 percig 70°C-on van pasztörizálás végett.
A fertőtlenített alom minősége
Escherichia coli
Határérték: 1000 MPN/g az alábbiak alapján:
- Visszamaradt állati melléktermék a pasztörizálás után (75/2010 direktíva)
- Szabadon értékesíthető szerves trágya (EU 142/2011)
Összes csíraszám
Európában erre nincsen hivatalos határérték. Csak jelzés értékű információ, hogy a nyers tej esetében max. 100.000 UFC/ml lehet.