Adag pasztörizáló, korszerűsített PPA modell 150-1000 l

Kiváló minőségű tej előállításához!

 

A Fullwood Packo Pasztörizáló Korszerűsített modelljét (PPA) kifejezetten élelmiszerek kis adagokban történő feldolgozására tervezték, 150, 300, 500 és 1000 literes tartományban. A pasztörizáló „stand-alone”rendszerű, teljes kisfeldolgozó üzemet képez, mely olyan folyadékok pasztörizálására használható, mint a tej,a krém, a gyümölcslé, a tojássárgája, valamint joghurt, sajt, stb. készítésére is használható.
A kettős burkolat és a zárt vízkör eredményeként egyedülállóan hatékony az energia áramlás. Ebben a több funkciós tartályban a teljes folyamat automatizálható az üzemeltető beavatkozása nélkül.

Szerkezet

  • Rozsdamentes acél szerkezet 18/10 – AISI 304
  • Kőzetgyapottal szigetelt, mely akár 90oC termék hőmérsékletet is biztosít
  • Tartály lézer hegesztett párologtatóval az optimális hőcsere érdekében
  • A pasztör tartály leürítése gyors és teljes az alj lejtésének köszönhetően - a pillangó szeleppel ellátott és 90oban hajlított kivezetés felé (Ø 80 mm)
  • A zsanéros tetőnek köszönhetően (kivéve az 1000 l-es modell) jó  a hozzáférés: a keverő motor leáll, amikor a tető kinyílik  -biztonságos működés
  • Keverő motor és dupla lapát
  • Vízkör a tartály alá van beszerelve

Működés

  • Irányító panel nagy kijelzővel és érintő menüvel. Felhasználóbarát. Minden esemény gyors és pontos kijelzése
  • A fűtés és hűtés a kettős burkolaton keresztül történik az alacsony nyomású zárt vízáramkör segítségével.
  •  Alacsony vízfogyasztás, nincs korrózió kockázat
  • A terméknek elektromos fűtése van; lehetséges külső meleg víz csatlakoztatása is
  • A termék nem tud túlmelegedni a folyamatos hő cserélődésnek köszönhetően (a víz és termék között)
  • Külső hideg víz csatlakoztatással történik a hűtés a lemezes hőcserélőre szerelt zárt körben
  • Termék hőmérséklet < 10oC könnyen elérhető jeges víz használatával

Opciók

  • Folyamat automatizálása elektromágneses szelep használatával a lemezes hőcserélőre szerelve
  • Hőmérséklet rögzítés
  • Keverő sebesség szabályozás

Sajt pasztör modell

Sajt készítés esetében (friss és érlelt sajt) a pasztőrözés különbözik az alap modelltől:

  • A tető 2 eltávolítható részből és visszahúzható keverő motorból áll, a kézi adagolás megkönnyítése érdekében
  • A motor sebessége szabályozható és a keverés iránya is megváltoztatható
  • Keverőt két lapáttal, a tej és krém pasztörizálására, joghurt és más erjesztett termékek készítésére használják. Sajtgyártáshoz vágókéseket használnak; a kések száma a pasztőröző méretétől függ
  • Tejsavó szűrő a tejsavó könnyű eltávolításra